HDZ-ove predizborne križaljke pri kraju, Dujić kaže da Pauku nitko nije ni blizu

HDZ Šibensko-kninske županije pri kraju je s kandidaturama za gradonačelnike i načelnike u svim gradovima i općinama, kazao je nakon jutrošnje koordinacije Nediljko Dujić, predsjednik županijskog odbora te stranke. Kao što je Šibenski portal već pisao, kandidati za zamjenika župana na svibansjkim izborima, bit će poznati do 1. ožujka, nakon što je Goran Pauk i službeno kandidiran za župana.

– Goranu Pauku nitko nije bi blizu, pokazuju naša istraživanja tako da bi mogao pobijediti već u porvom krugu. O istraživanjima čije rezultate čekamo ovisit će i moguća koalicija pa samim time i kandidati za Paukove zamjenike, kazao je Dujić.

Mjesto još jednog kandidata za zamjenika Buriću u Šibeniku, uz Danijela Miletu, također je slobodno dok se ne završe pregovori s mogućim partnerima. U Drnišu će u borbu još jednom Josip Begonja. Za Skradin se posljednjih dana govorilo o Antoniju Brajkoviću, no Dujić kaže da će kandidat biti poznat početkom sljedećeg tjedna.

– To ćemo znati početkom sljedećeg tjedna, kao i za Unešić gdje izlazimo samostalno. Još se razgovara i za Primošten gdje ćemo uskoro istaknuti svog kandidata, kazao je Dujić.

dujic nediljko

Za Vodice je kandidatura dr. Nelke Tomić već obznanjena, a Stipe Bosotin određen je za kandidata za njezinog zamjenika. Sandra Jakelić ponovno će u borbu za Rogoznicu, a u Bilicama se pregovara s nezavisnim listama aktualnog načelnika Joška Čalete i Nevena Mikulandre.

– Ovih dana ćemo i u Bilicama završiti pregovore, nadam se uspješno, a prema dosadašnjem dogovoru trebali bismo imazi zamjenika načelnika. U Ružiću idemo s mladim inženjerom Antom Pijukom, a u Oklaju ponovno Tihomir Budanko za načelnika, a Žarko Duvančić za zamjenika, kaže Dujić.

Još se ne zna kandidat za načelnika Unešića, a kako govori predsjednik županijskog HDZ-a u toj će općini na izbore samostalno. U Kistanjama će pak načelnik biti iz redova srpske manjine, a HDZ će imati svoga zamjenika i to ponovo Roka Antića.

Na Ivana Klarina u Tisnom HDZ ide s Jelenom Obratov, svojom predsjednicom tamošnje stranačke organizacije, dok za Općinu Murter-Kornati gdje je na vlasti koalicija HSS, HNS i SDP, a načelnik je HSS-ovac, još traju pregovori. Dujić je uvjeren da će i za tu općinu odabrati najbolje ljude. Razgovori još traju i za Pirovac gdje se HDZ s mogućim partnerima treba suprotstaviti HNS-ovcu Ivanu Gulamu.

Bez partnera je HDZ u Kijevu gdje su kandidirali Lidiju Slavić. Kad je o listama riječ, Dujić kaže da nema žurbe, te da će i to uskoro biti završeno.

buric dujic

– Za sad mogu reći da za županijsku skupštinu biramo ljude zbog čijih će kvaliteta biti osigurana većina da bismo nesmetano i dalje provodili sve planirane projekte, a osim članova HDZ-a, na njoj će biti i ugledni ljudi značajni i u gospodarstvu i u društvenom životu. Ista je situacija i u Gradskom vijeću Šibenika, no o tom potom, rekao je Nediljko Dujić za Šibenski portal.

Neslužbeno doznajemo da će se na te dvije ‘najvažnije’ liste pojaviti imena HSLS-ovaca Natka Duvnjaka, ravnatelja osnovne škole Jurja Dalmatinca i dosadašnjeg gradskog vijećnika Siniše Bušca te dr.Ive Blaće koji s liste za Gradsko vijeće mavodno seli na listu Županijske skupštine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.