HDZ premoćan u županiji, nešto manje u gradu Šibeniku. Na trećem mjestu je SDSS…

HDZ je, prema prvim službenim rezultatima, osvojio 31,25 posto glasova u Šibensko-kninskoj županiji, dok je za SDP glasalo 13,49 posto birača, doznajemo u Državnom izbornom povjerenstvu. Za SDSS je glasalo nešto više od 12 posto birača, dok je za Hrast glasalo također 11 posto birača. Još su prag od pet posto prešli lista Mislava Kolakušića i Brune Esih koji su na šest i pet posto. Do ponoć je obrađeno 83 posto biračkih mjesta, a izlaznost je bila preko 30 posto.

Među HDZ-ovcima najviše preferencijalnih glasova je dobio Goran Pauk, odnosno 44 posto, dok su iza njega bili Karlo Ressler i Dubravka Šuica. Od SDP-ovaca najviše je u županiji dobio Tonino Picula s nešto manje od 50 posto, a Biljana Borzan je druga najpopularnija SDP-ovka.

Kod SDSS-a najviše su preferencijalnih glasova dobili Milorad Pupovac i aktualna dožupanica šibensko-kninska Anja Šimpraga. Kod Hrasta najpopularnija je u Šibensko-kninskoj županiji bila Ruža Tomašić, a iza nje se smjestio Hrvoje Zekanović.

Što se tiče Šibenika HDZ je dobio preko 30 posto glasova, dok SDP za njima zaostaje devet posto. S 12 posto na trećem mjestu smjestio se Hrast, a prag su prešli još Mislav Kolakušić i lista Brune Esih.

Podsjetimo, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u 23 sata prve nepotpune, ali službene rezultate. Prema njima je HDZ dobio četiri mandata, isto kao i SDP, a po jedan mandat su dobili Hrvatski suverenisti, Mislav Kolakušić, Živi zid i Amsterdamska koalicija.

Prvi službeni rezultati EU izbora: HDZ-u i SDP-u po četiri mandata, Pauk zasad bez Bruxellesa, Picula ostaje u europskoj metropoli

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.