Hladna fronta mogla bi pokvariti produženi vikend i dodatno rashladiti more

Hladna fronta koja je već zahvatila sjeverni dio Dalmacije, Liku i Gorski kotar, polako se primiče i našim krajevima, a donijet će lokalne neverine, jačanje bure i pad temperature.

Šibenik Meteo izvijestio je kako će do sredine jutra fronta zahvatiti i naše krajeve, a obzirom da u ljetnom režimu prolaza hladnih fronta tijekom dana one nad morem Dalmacije oslabe isto se očekuje i sutra pa se glavnina prolaza očekuje da će ići po ustaljenoj ruti preko Zadra i Biograda na Bukovicu i Kotare te dalje na istok, a jedan krak niz talijansku obalu Jadrana.

munje

U takvim okolnostima u ranim jutarnjim satima sa zapada će se jače naoblačiti, a uskoro se očekuju lokalni neverini, izgledniji u zapadnom i sjevernom dijelu županije. Fronta će brzo proći pa se prema večeri očekuje raskidanje naoblake.

Prolazom fronte zapuhat će umjerena do umjereno jaka bura s kojom će doći do izraženijeg zahlađenja i pada temperatura zraka i za više od 10 stupnjeva pa će se nakon još relativno toplog jutra u nastavku dana kretati od 17 do 22°C.

Ovaj prodor nažalost mnogima će pokvariti produljeni vikend obzirom da će bura već rashlađeno more dodatno rashladiti tako da mnogi neće slobodne dane iskoristiti za uživanje u morskim radostima. Također oprezni trebaju biti i nautičari obzirom da se očekuje jaka bura, pa najbolje sutra ne isplovljavati.

Od subote postepeno stabilnije, većinom suho i sunčano, a bura će u nedjelju osjetno oslabjeti. Temperature zraka sutra od 15 do 25°C, u zaleđu od 12 do 23°C, u nedjelju od 14 do 25°C uz obalu i od 12 do 23°C u zaleđu.

Danas je za Kvarner i regiju izdan i crveni Meteoalarm zbog olujnog vjetra.

meteoalarm 2

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.