H&M stiže u Dalmare centar!

Popularni švedski trgovački lanac odjećom H&M, neslužbeno doznajemo, najkasnije do početka ljeta otvorit će prodavaonicu u šibenskom trgovačkom centru Dalmare. Mada je informacija još uvijek neslužbena, a službeno je potvrditi ne žele niti iz Uprave Dalmare centra, ipak doznajemo kako je dolazak H&M-a u Šibenik dogovoren, te kako bi uskoro trebali započeti radovi na uređenju jednog od većih prostora u centru, kako bi trgovina otvorila najdalje krajem svibnja. Ova vijest obradovat će mnoge šibenske trendsetere koji su u potrazi za modernim, ali ne i preskupim ‘krpicama’ dosad često ‘potezali’ do H&M-ovih trgovina u Zadru ili Splitu.

ŠIRENJE NA JADRANU

Upućeni navode kako šibenska trgovina švedskog trgovačkog lanca prati njihovu kampanju širenja trgovina duž jadranske obale, na kojoj se svake sezone odmara sve više turista, a samim time i sve više potencijalnih kupaca koji H&M-ovbrend poznaju odavno. Podsjetimo, u kolovozu prošle godine H&M je otvorio svoju prvu splitsku poslovnicu u City centru One, a mjesec dana kasnije u centru Supernova otvorena je i prva prodavaonica tog brenda u Zadru.
Kažimo kako H&M trenutno ima preko 2300 trgovina diljem svijeta, te zapošljava više od 94 tisuće ljudi. Na službenim stranicama tvrtke kao praksa se navodi zapošljavanje lokalnog stanovništva u trgovinama brenda, pa se isto očekuje i u Šibeniku.

NOVA RADNA MJESTA

A, s obzirom na dosadašnja iskustva koja su zabilježili ostali gradovi u kojima je H&M otvorio trgovine, valja pretpostaviti kako će novo prodajno mjesto švedskog brenda za Šibenik značiti najmanje desetak novih radnih mjesta.
H & M (Hennes&Mauritz) drugi je po redu najveći trgovac odjećom na malo u svijetu, a po rezultatima tek neznatno zaostaje za španjolskom modnom kućomInditex (tvrtka modne kuće Zara). H&M odjeća za muškarce, žene i djecu proizvodi se u 800 tvornica u Europi i Aziji, te potom distribuira u 43 zemlje u kojima je prisutan ovaj modni brend. Hrvatska je lani postala druga zemlja Europe koja nije u Europskoj uniji, u koju su Šveđani odlučili proširiti svoje poslovno carstvo. Sudeći prema intenzitetu kojim se, od lanjskog ljeta, otvaraju njihove trgovine na ovom području, izgleda kako nisu pogriješili. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.