Hrvati luduju za nutricionističkim savjetima Anite Šupe

Početkom ožujka iz tiska je izašlo sedmo izdanje knjige ‘Istine i laži o hrani’ šibenske autorice Anite Šupe koju je prvi put izdala 2012. godine.

Pet godina nakon ne jenjava potražnja za ovim bestsellerom koji se argumentirano obračunava sa ustaljenim predrasudama i pogrešnim prehrambenim smjernicama nametnutim od velikih industrija. Ovo je knjiga koja na cjelovit i jasan način opisuje najveće probleme moderne prehrane, te nudi jednostavna rješenja za bolje zdravlje i regulaciju tjelesne težine. Ove godine prodaja knjige dosegnut će čak 14 tisuća primjeraka samo u Hrvatskoj, što Anitu sigurno svrstava u najuspješnije šibenske autorice.

Knjiga ‘Istine i laži o hrani’ do sada je prevedena na slovenski, srpski i makedonski jezik, te je dostupna za prodaju u knjižarama u svim zemljama regije i putem web shopa u cijelom svijetu. Uskoro se planira i prijevod na engleski što bi je plasiralo i na velika inozemna tržišta. Anitina druga knjiga, ‘Prva hrvatska LCHF kuharica’, nastala je u suradnji sa fotografkinjom A. Miljević kao logičan nastavak ‘Istina’i praktičan vodič za Paleo/LCHF način života.

I ova knjiga je postigla visoku tiražu od 10 tisuća primjeraka, što potvrđuje fenomen koji je šibenska autorica pokrenula, približavajući široj publici ideju o povratku izvornoj i tradicionalnoj prehrani.

– Činjenica je da usprkos suvremenom napretku znanosti, medicine i farmacije, ljudi ipak nisu zdraviji, a prehrana tu igra veliku ulogu. Zagovaram povratak na tradicionalnu izvornu prehranu kakva je nekada bila, prije razvoja prehrambene industrije, kada bolesti modernog čovjeka nisu niti postojale ili su bile vrlo rijetke. Moj cilj sa knjigom, kao i sa sveukupnim radom i angažmanom je inspirirati ljude da promjenama prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje u vlastite ruke – kaže Anita Šupe.

Anita Šupe je diplomirala na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj gdje je živjela 10 godina. Sa svojim popularnim knjigama i blogom, kao i neumornim gostovanjima, predavanjima i promocijama, Anita je u našim krajevima pokrenula pravu malu prehrambenu revoluciju za povratak prirodnom izvornom načinu prehrane. Probila je led i danas je situacija potpuno drugačija: njezinoj se filozofiji prehrane priključuje sve veći broj stručnjaka, a Anita je jedna od najpopularnijih nutricionista na Balkanu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.