HSS-ovka Marijana Petir pozvala članstvo da ne vraća stranačke iskaznice

Zoran Smolić/Arhiva

Marijana Petir, HSS-ova europarlamentarka na izvanrednoj konferenciji za novinare danas u Zagrebu rekla je da traže suspendiranja svih suspenzija koje je pokrenuo predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

– Postupak o suspenziji koji je pokrenuo Krešo Beljak nije pošten ni pravedan, niti je u skladu s Ustavom RH, pa smo uložili žalbe. Suspenzije nisu u skladu sa zakonskim propisima, nisu obrazložene, i tražimo da se suspenzije povuku, da se odgodi Izborna skupština jer je svima nama onemogućeno da sudjelujemo u izbornim procesima, kazala je Petir, javlja N1.

Petir je rekla da su o svemu obavijestili Ministarstvo uprave te će javnosti predočiti njihovo očitovanje.

– Suspenzije nisu obrazložene, one su generičke i svi su članovi dobili jedinstven tekst. Tražimo da se suspenzije povuku, kazala je Petir.

Beljaka je prozvala za opstruiranje unutarstranačkog demokratskog procesa.

– Beljak je suspendirao članove Nadzornog odbora i Časnog suda jer su to tijela stranke koja utvrđuju jesu li svi postupci u skladu sa zakonom ili nisu. Ključnu ulogu ima Nadzorni odbor jer smo tražili od njega da izvrši nadzor statutarnosti svih donesenih odluka i da suspendira sve suspenzije, rekla je Petir.

Podsjetimo, među suspendiranim članovima HSS-a je i predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije i aktualni dožupan Zoran Smolić koji je u unutarstranačkoj krizi ostao uz Petir i ostale, koje je Beljak udaljio od funkcija. Za razliku od Smolića, predsjednik šibenske organizacije HSS-a Boris Dukić za Šibenski portal rekao je da poštiva odluke predsjednika i Glavnog odbora jer je on ‘vojnik stranke’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.