Svečano otvorenje sedmog izdanja Supertoona, šušur zavladao trgovima i ulicama

Sedmo izdanje Supertoon-a, međunarodnog festivala animacije, svečano je otvoreno sinoć na  Maloj loži. Festival će u šest dana na četiri gradske lokacije prikazati preko 160 animiranih filmova u 6 natjecateljskih kategorija. Festival traje do 21. srpnja, kada će se saznati odluka stručnog žirija i tko osvaja nagrade, kip Supertoonka.

– Kažu da je sedma godina kobna, ali mi smo uvjereni kako će ovo biti najbolje izdanje Supertoona do sada. U narednih 6 dana, osim filmova, možete pogledati izložbu u galeriji Krševan, posjetiti radionicu animacije ili igrati video igrice u virtualnoj stvarnosti. Zahvaljujem svim institucijama koje su nam pružile podršku, a najviše autorima, bez čijih radova ovaj festival ne bi postojao, naglasio je organizator Slave Lukarov.

Supertoon je podržao, te svečano otvorio šibenski gradonačelnik Željko Burić.

– Koliko je Šibenik poseban, vidite i po ovom festivalu. Otvaramo filmski festival koji večeras nema filma. S optimizmom gledam na Supertoon jer je vrlo interesantan i donosi šušur na ulice i trgove. Dok nas bura ne odnese, proglašavam otvoren 7. Supertoon, kazao je Burić.

dsc0174

Uoči svečanog otvaranja festivala, u Galeriji sv.Krševana je otvorena izložba poznatog hrvatskog ilustratora Mirona Milića.

U službenoj konkurenciji kratkih animiranih filmova bit će prikazano 22 filma iz 16 zemalja. Neki od onih koje vrijedi istaknuti su filmovi koji su osvojili brojne nagrade te bili na najvećim svjetskim festivalima, čime Supertoon dokazuje svoju relevantnost i uživa povjerenje najvećih svjetskih autora i studija koji prijavljuju svoje radove.

Ove godine će se u sklopu festivala organizirati dvije radionice, dječja Planktoon , koju vodi Marko Zdravković te studentska radionica VJinga i mappinga objekta Supervision koju će voditi Natko Stipaničev, na koju su pozvani studenti s hrvatskih i europskih studija animacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.