I šibenski Kaufland danas zatvoren. Svi radnici se druže na plaćenom slobodnom danu

Trgovački lanac Kaufland u Hrvatskoj objavio je na svojim stranicama kako će danas biti zatvorene sve njihove trgovine i centri. Uprava toga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3.500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili Dan zaposlenih.

– Svi će zaposlenici imati plaćeni slobodan dan i provest će ga u ugodnom zajedničkom druženju. Uz vas, naše kupce, djelatnici su snaga, temelj i nositelji uspjeha Kauflanda. Sretni smo što smo u mogućnosti organizirati dan druženja svih djelatnika u zemlji kako bismo svima njima mogli zahvaliti za trud koji ulažu kroz svakodnevni rad. Prijevoz za sve zaposlenike je organiziran, a sadržaj programa i slični detalji ostaju iznenađenje za naše djelatnike, kazala nam je Marija Franić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Kauflanda Hrvatska uz napomenu kako vrata kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

kaufland19

Na slobodni dan i okupljanje zaposlenika u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj, 2001. godine. Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3.500 radnika na nerukovodećim položajima. Prosječna plaća, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, u sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, a Kaufland Hrvatska će isplaćivati preko 20 posto više u odnosu na prosjek u tom sektoru.

Kaufland, inače, nije jedini trgovački lanac koji se odlučio za takav način proslave u Hrvatskoj. Slično je već napravio i Lidl te je svoj Dan zaposlenih obilježio 21. travnja, kada su zaposlenike nagradili slobodnim danom i zatvorenim prodavaonicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.