Igor Meić ili Joško Šupe? Županijski SDP danas će dobiti novog predsjednika

Joško Šupe ili Igor Meić danas će postati novi predsjednik Županijske organizacije SDP-a. Na unutarstranačkim izborima, na kojim će uz predsjednika biti izabrano i Predsjedništvo te Županijski odbor, glasovat će oko 300 članova od ukupno tisuću njih koliko ih broji županijski SDP. Članovi šibenskog SDP-a u prostorijama stranke moći će glasovati od 9 do 18 sati, dok su ostala biračka mjesta otvorena od 15 do 18 sati.

Naime, odlukom stranke glasovati ne mogu oni članovi koji nisu platili članarinu dulje od šest mjeseci, pa će se tako broj birača smanjiti za otprilike dvije trećine.

Kako je Šibenski portal već pisao, za sedam članova Predsjedništva i dva potpredsjednika kandidirali su se Vladimir Braica, Nikolina Budimir, Irena Čače, Dražen Grgurević, Karlo Klarin, koji je kandidat i za potpredsjednika, Sako Kutlača, Jelena Matulović Ćaleta, također kandidatkinja za potpredsjednicu, Matija Meić, Milenko Milović, Boris Mravinac, Ivan Rajić, kandidat za potpredsjednika, Marko Udovičić te Damir Vučak.

Za članove Županijskog odbora iz Šibenika kandidiralo se osam članova, a u njega po statutu ulaze tri člana stranke iz najveće organizacije. Svoje mjesto u odboru tako traže Nikolina Budimir, Danijela Ćaleta, Senija Jolić, Boris Mravinac, Vinko Sutlović, Marko Šarić, Igor Tanfara, Branko Vrcić.

Tri člana ŽO iz Tisnog bit će troje prijavljenih, a riječ je o Mireli Klarin Petrina, Anki Lapov i Andrei Vlaić. Iz Vodica se prijavio Marko Lalić, iz Knina Boro Čavara, iz Pirovca Sanja Erak i Matija Meić, iz Murter-Kornata Mateja Bašić, iz Rogoznice Čedo Živković, iz Tribunja Sloboda Gašpić.

Iz Kistanja, Skradina, Primoštena, Promine, Biskupije, Bilica i Ervenika u Županijski odbor žele Dražen Grgurević i Sako Kutlača.

izbori sdp supe izbori

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.