Igor Meić želi voditi županijski SDP: Sukobi unutar stranke su dobri, ako iz njih izađe rješenje

Igor Meić iz Pirovca najavio je svoju kandidaturu za predsjednika Šibensko-kninske organizacije SDP-a. Kako je rekao, aktualni sukobi unutar stranke koji traju već neko vrijeme, demokratski su i potrebni kako bi se neki sustav razvijao, ali iz tih sukoba mora izaći rješenje.

– Treba znati kada je vrijeme za jedinstvo i prevladavanje sukoba radi ostvarivanja napretka. Taj trenutak je upravo sada i ne smijemo ga propustiti. SDP-u trebaju svježi ljudi, nova energija, nove ideje. Nama ne trebaju autoritarni vođe, nego dobra volja. Ljudi su siti telefon politike, kazao je Meić.

Meić se zalaže za provođenje načela solidarnosti, jednakosti i pravednosti i njihovu primjenu na svim razinama.

– Svi koji se bave politikom trebaju sebi postaviti temeljno pitanje, tko je osoba koja je najvažnija u njegovom političkom djelovanju. To je upravo ona osoba koja stoji ispred nas i treba našu pomoć. Ne sutra, ne prekosutra, nego sada i ovdje. Tu vidim jedan politički preokret, kazao je Meić pozvavši sve članice i članove SDP-a da ga podrže u projektu čiji uvod počinje na unutarstranačkim izborima, zaplet na sljedećim lokalnim izborima, a rasplet u sljedećem mandatnom razdoblju.

igor meic2

Igor Meić je 32-godišnjak, aktualni direktor Turističke zajednice Pirovca i član SDP-a od 2011. godine. Završio je višu ekonomsku školu za turizam i ugostiteljstvo te prvostupanjsku za marketing i komunikacije, a sada završava studij novinarstva i odnosa s javnošću. Kako je rekao, u prošlom mandatu bio je predsjednik pirovačke organizacije stranke koja prije toga u Pirovcu nije ni izlazila na lokalne izbore, a danas ima četiri vijećnika i najjača je politička opcija u Općinskom vijeću Pirovca u kojem je Ivan Gulam izabran za načelnika kao zajednički kandidat HNS-a i SDP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.