Igra sunca i oblaka s pokojim pljuskom, a ljeto od drugog lipanjskog tjedna

Kiša danas ostaje u unutrašnjosti gdje je jučer Drniš u samo dva-tri sata mjerio pravi povodanj od 189 litara po četvornom metru. To je oko sto litara kiše više od ukupnog svibanjskog prosjeka. U istom danu Šibenik je mjerio pet litara, a Skradin jedva jednu. Od petka sunčanije i toplije, ali i dalje nestabilno pa će gotovo svakodnevno biti uglavnom kratkotrajnih pljuskova, ponegdje i grmljavine. Naravno, ne svaki dan u svakom mjestu, ali pouzdano prognozirati vrijeme i mjesto njihove pojave bit će vrlo teško i nezahvalno.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno s umjerenim sjevernim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku 16 °C, u Pirovcu, Murteru i Rogoznici 15, u Skradinu, Zatonu i Žirju 14, u Vodicama, Bilicama i Primoštenu 13, a u Kninu, Drnišu i na Miljevcima 12 °C.

Malo toplije danas u većini Dalmacije, gdje se nastavlja nadmetanje sunca i oblaka, iz kojih će ponegdje biti pljuskova i grmljavine. Jugo i istočnjak zadržat će se, uz slabljenje, do Punta Planke, a sjevernije će biti uglavnom umjerene bure i sjevernog vjetra, prema otvorenome sve češće i sjeverozapadnog, uz more većinom malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura do 22 °C.

Na Jadranu će u petak još ponegdje na sjevernom dijelu puhati umjerena i jaka bura, a pljuskovi će biti vrlo rijetki. Od još toplijega vikenda posvuda nestabilnije, uz slabiji vjetar. A vjerojatnost za dugotrajnije razdoblje suhog, sunčanog i toplijeg vremena znatno se povećava u drugom lipanjskom tjednu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.