Mostarski Aluminij više ne postoji

Impol iz Mostara nabavljao 20 posto sirovina: ‘Proizvodnja u TLM-u teći će neometano’Foto: arhiva

Proizvodnja u Impol TLM-u teći će neometano usprkos gašenju Aluminija Mostar, priopćeno je iz Impola koji su iz Mostara nabavljali 20 posto sirovina.

– Sa žaljenjem pratimo razvoj događaja u Aluminiju Mostar. U nabavnom miksu društva Impol – TLM, nabava sirovine iz Mostara je predstavljala 20 posto udjela. Slijedili smo načelo da prihvaćamo isporuke sve dok supouzdane. Tako je proteklo poslovanje s mostarskom elektrolizom u prvoj polovici godine. Nakon problema s likvidnošću i posljedično, zaustavljanja opskrbe ne samo električnom energijom, nego i koksa i glinice, elektroliza i ljevaonica u Mostaru se zaustavlja. Srpanjske nepotpune zalihe u grupi Impol ćemo uspjeti premostiti pomoću vlastitih ljevaoničkih izvora. Za kolovoz i do kraja godine, uspjeli smo osigurati dodatnu nabavu s provjerenim europskim dobavljačima valjačkih blokova, tako da će proizvodnja u Impol – TLM-u proteći neometano – kazao je Tomaž Smolar, direktor divizije valjarništvo u grupi Impol.

 

Mostarski Aluminij više ne postoji! Kao ni elektroliza koju im je, umjesto TLM-u, financirala hrvatska Vlada

Posrnula mostarska kompanija Aluminij isključena je s napajanja električne energije i nastao je potpuni mrak čime je označen njezin kraj, javlja HRT. Takvim nekontroliranim gašenjem značajan dio pogona Elektrolize bit će zauvijek izgubljen za mogućnost eventualne obnove rada. Podsjetimo, tvornica u Mostaru, odnosno tada suvremena Elektroliza, 2007.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.