Impol TLM širi kapacitete i kreće u osvajanje automobilske industrije

Ugovor o zakupu u stečaju TLM Aluminiuma sa zakupcem Impol-TLM-om prestao je 31. prosinca, zbog čega slovenska Impol grupa više nema veze s ovim stečajem, te kreće u provedbu strategije kojom se priprema u Šibenik dovesti i kupce iz automobilske industrije. To će omogućiti daljnja znatna ulaganja, a ova u stjecanje šibenske tvornice u stečaju bila su visoka, navode iz Impola za Poslovni.hr. To uključuje otkupe tražbina od Jadranske banke, Hete, HBOR-a i HPB-a, te akvizicije kojima je njihova hrvatska sastavnica Impol-TLM, preko sustava e-dražbe Fine kupila imovinu TLM-a opterećenu razlučnim pravima. Trgovački sud u Zadru donio je rješenje o predaji u posjed novom vlasniku, i Impol-TLM službeno je vlasnik sve imovine.

Cilj je stabilizacija

– To nam omogućava ubrzanje provedbe strategije koju smo postavili – odgovorili su na upit Poslovnog dnevnika iz Impola čije poslovanje vodi predsjednik Uprave Jernej Čokl.

Poslovni cilj Impol-TLM-a uključuje i proizvodnju za tržište i proizvodnju pogodnih proizvoda za uporabu u daljnjim fazama obrade u Impol grupi. Doznajemo da je plan stabilizacija poslovanja, modernizacija opreme i povećanje kapaciteta te “osvajanje zahtjevnih kupaca automobilske industrije gdje se vidi najveći porast potražnje za valjane aluminijske proizvode”. U pogledu ulaganja u povećanje kapaciteta za lijevanje ne demantiraju da se predviđa čak 200.0000 tona, a potrebna su kako bi iskoristili sve raspoložive kapacitete postrojenja. Ovi projekti već su u investicijskom planu Impol grupe.

– U travnju ćemo dovršiti ulaganje i u novu peć koja će omogućiti dodatnih 50.000 tona godišnje za povećanje kapaciteta vruće valjaonice – poručili su. Spašeni šibenski aluminijaš tako nastavlja rad u 4 smjene, pa iako povećanje broja zaposlenika neće biti tako intenzivno kao u 2017., trebat će više stručnog osoblja.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.