Slavica bez komentara

Inspektorat utvrdio da je Ljiljani Zmijanović povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u NP Krka

Šibenska ispostava Državnog inspektorata donijela je rješenje kojim potvrđuje da je Ljiljani Zmijanović povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u Nacionalnom parku Krka. Inspektorat u istom rješenju navodi kako je ta činjenica opravdani razlog za otkaz ugovora o radu Nelli Slavici, aktualnoj ravnateljici NP Krka.

‘Usvaja se zahtjev Ljiljane Zmijanović i utvrđuje se da je sklapanjem ugovora o radu 29. srpnja 2019. godine između Javne ustanove Nacionalni park Krka i Nelle Slavice podnositeljici zahtjeva povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u NP Krka. Ovo pravomoćno rješenje predstavlja opravdan razlog za otkaz ugovora o radu iz točke 1. izreke rješenja čijim je sklapanjem podnositelju zahtjeva povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju’, piše u rješenju Državnog inspektorata dostavljenom Ljiljani Zmijanović.

Preslika rješenja Državnog ispektorata RH

Podsjetimo, nakon što je prošle godine pravomoćnom sudskom presudom Upravnog suda u Splitu poništeno prvo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojim je ministar Tomislav Ćorić imenovao Nellu Slavicu ravnateljicom Javne ustanove NP Krka, u ponovljenom rješenju ona je opet imenovana ravnateljicom te Javne ustanove, iako je Zmijanović tvrdila da je povrijeđeno njezino pravo prednosti pri zapošljavanju s obzirom da ima status hrvatske braniteljice.

Nakon toga, lani u kolovozu, Zmijanović je od Inspektorata zatražila nadzor radi ostvarivanja svog prava prednosti pri zapošljavanju i sada je stiglo rješenje prema kojem je utvrđeno da je njezino pravo povrijeđeno.

– U tijeku je žalbeni postupak na rješenje Državnog inspektorata pokrenut u zakonski predviđenom roku, a što se tiče ročišta nisam stranka u postupku, pa ne želim ni komentirati – izjavila je za Šibenski portal aktualna ravnateljica NP Krka Nella Slavica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.