Iskoristite nedjelju jer će u novome tjednu ‘zaratiti’ bura i jugo

Relativno hladno bit će još jutros, a zatim osjetno toplije, uz južinu, koja će još izraženija biti u kišovitiji ponedjeljak, tijekom kojeg će u unutrašnjosti ponovno biti i snijega.

Na šibenskom području jutros je pretežno vedro i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je u Rogoznici 7 °C, na Žirju 6, u Jezerima i na Promini  5, u Pirovcu i Primoštenu 4, u Šibeniku 3, u Vodicama i na Miljevcima 2, u Skradinu 0, u Drnišu i Zatonu -1, u Dubravi -2, u kninu i Bilicama -3 °C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano uz jačanje juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 10 do 13 °C. Osjetno toplija bit će noć na ponedjeljak kad će i južina biti najizraženija.

Na Jadranu će sutra, uz promjenljivu naoblaku, kiša mjestimice biti i obilnija, a povremene kiše, uglavnom u manjim količinama, bit će i u nastavku tjedna. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U srijedu će ponovno na većem dijelu Jadrana biti juga, u četvrtak bure i sjeverozapadnjaka, a u petak vjerojatno opet juga. Jutarnja temperatura u manjem padu, a najviša dnevna bez znatnije promjene.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.