Istražitelji se oglasili o padu helikoptera: ‘Pronađeni su svi materijalni dokazi, a SAD nudi pomoć’Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELLmorh,
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U vojarni ‘Pukovnik Mirko Vukušić’ u Zemuniku glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec dali su izjave za javnost povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.

– Temeljna zadaća povjerenstva je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova, kazao je pukovnik Počinok i istaknuo da je cilj da se ovakve nesreće dogode u budućnosti, prenosi Dnevnik.hr

Koristit će sve resurse domovinske sigurnosti, a američka strana se ponudila za pomoć što nije isključeno, dodao je.

– Danas smo se koncentirali na pružanje pomoći obiteljima i organiziranje komemoracije koja će biti u četvrtak u Zadru – rekao je Michael Križanec. Ispraćaj Klarina bit će u četvrtak, a Baturine u petak.

Potvrđeno je kako su pronađene crne kutije te kako ne postoje nikakve snimke unutar samog helikoptera. Križanec je dodao i kako su od Amerikanaca dobili savjete kako postupati s dokaznim materijalima.

Dodao je kako su pronađeni svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija te kako su pronađeni u vodi. Rekao je i kako ipak postoje određenje analize za izvlačenje te kako američka vojska vjerojatno ima mogućnost da spasi podatke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.