Ivan Gulam kandidat za potpredsjednika HNS-a: Želim dokazati da politika s mladim ljudima može biti na korist građana

Predsjedništvo HNS-a na jučer održanoj sjednici donijelo je odluku da kandidat za predsjednika stranke bude Ivan Vrdoljak, koji je prije nekoliko mjeseci podnio ostavku na sve funkcije u stranci jer je HNS u lipnju ušao u koaliciju s HDZ-om. Za njegovog zamjenika predložen je Predrag Štromar, a za potpredsjednike su kao kandidate odabrali Mariju Puh i načelnika Općine Pirovac Ivana Gulama.

– Vjerujem da je odluci pridonijeo i rezultat u vođenju Općine Pirovac za što sam izabran 2013. godine kao politički anonimac i tada jedan od najmlađih načelnika u Republici Hrvatskoj, a dok smo prije nekoliko mjeseci uvjerljivo pobijedili u prvom krugu.

Većina građana danas nema povjerenje u političare i svojim eventualnim novim angažmanom na nacionalnoj razini želim dokazati da nismo svi isti i da politika sa mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima koji su spremni uvoditi liberalna rješenja u različite aspekte javne uprave i društva može bez dileme biti na korist građana koji su danas s pravom nezadovoljni općim stanjem.

Vjerujem da ću na novoj poziciji biti u prilici realizirati i još više pirovačkih projekata, te se još jednom zahvaljujem svima koji su nas od početaka podržavali – poručio je Gulam na svom Facebook profilu.

Član Predsjedništva i potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković, za HRT je između ostalog izjavio kako Predsjedništvo HNS-u predlaže da se do sjednice Središnjeg odbora 11. studenoga otvori kandidacijski postupak u stranci koji će trajati 48 sati prije sabora stranke, koji je predviđen za 17. prosinca. Predsjedništvo ima pravo predložiti svoje kandidate, ali će se za funkcije u stranci moći kandidirati svi koji to žele, a članovi stranke će tajnim glasovanjem izabrati onoga koga smatraju najadekvatnijim za određenu funkciju, izjavio je Gjurković.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.