Ivan Klarin podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog SDP-a!

Ivan Klarin podnio je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije razočaran što nakon jučer održane izborne konvencije nije izabran u najviša tijela stranke. Fokusirat će se, kaže, na vođenje Općine Tisno i na saborsko zastupništvo u stranci kojoj pripada od svoje punoljetnosti, naglasivši kako za njega ne postoji niti će ikad postojati neka druga politička opcija. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Danas podnosim svoju ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije nakon neizbora u najviša tijela stranke. Ostavku podnosim iz razloga nepovjerenja novog stranačkog rukovodstva bez kojeg dalje, pogotovo u sljedećoj godini, kada se održavaju redovni lokalni izbori ne mogu preuzeti odgovornost za obavljanje tako odgovorne funkcije na lokalnoj razini u županiji koja nije nimalo laka za političko djelovanje na platformi SDP-a.

Svoje daljnje političko djelovanje nastavit ću još jače usmjeravati na svoj prvi prioritet , vođenje Općine Tisno, a na nacionalnoj razini kao saborski zastupnik SDP-a. Naravno da ću svoje djelovanje nastaviti u SDP-u, stranci kojoj pripadam gotovo od svoje punoljetnosti te da za mene nije i neće postojati nikad niti jedna druga politička opcija.

Beskrajno sam zahvalan velikoj većini članica i članova SDP-a Šibensko-kninske županije čiju podršku i u ovom trenutku osjećam u velikoj većini. U protekle tri godine nastojao sam kroz bezbroj političkih poteza upozoriti na sav nerad aktualnog župana te ukazati na brojne probleme naše Šibensko-kninske županije.

Potpredsjednici SDP-a Šibensko-kninske županije od jučer su najbliži suradnici novoizabranog predsjednika g. Davora Bernardića te vjerujem da će u dobroj vjeri i uspješno uz pomoć nacionalnog SDP-a nastaviti voditi našu Šibensko-kninsku županijsku organizaciju, priopćio je Klarin.

Podsjetimo, na jučer održanoj izbornoj konvenciji SDP-a, u Predsjedništvo je ušao Franko Vidović, a na listi kandidata bio je i Klarin koji u konačnici nije ušao među sedamnaestoricu najbližih Bernardićevih suradnika. Do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti dodatno pojašnjenje Klarina, kao ni komentar Vidovića na ostavku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.