Ivo Dean ne gubi samo hotel Krku. Mobilia mu ‘sjela’ i na autokamp Miran

Tvrtka Mobilia sa sjedištem u Šibeniku, koja je razlučni vjerovnik Rivijere u stečaju i planira prijebojem potraživanja kupiti zgradu hotela Krka, preuzela je i dug Hotela Miran u Pirovcu prema Jadranskoj banci.

Kako je odvjetnik Mario Boras, opunomoćenik za zastupanje Mobilie, izvijestio Trgovački sud u Zadru, Jadranska banka i Mobilia zaključili su 28. kolovoza ove godine Sporazum o prijenosu instrumenata osiguranja po ustupljenoj tražbini kojim banka na Mobiliju prenosi novčanu tražbinu zajedno sa svim sredstvima osiguranja.

Naime, po odobrenoj predstečajnoj nagodbi Hotel Miran Pirovac sada je Mobiliji dužan sve preostale rate od ukupnog duga koji je iznosio 6.452.400,16 kuna uvećano za kamate. Rok za zadnju ratu je do 31. prosinca 2025. godine.

miran autokamp1

Taj novac Deanov Hotel Miran Pirovac dužan je temeljem ugovora o dugoročnom kreditu kod Jadranske banke sklopljenog u rujnu 2009. godine na iznos od milijun eura. Za kredit je Dean, kao instrument osiguranja, založio jednu zgradu i nekoliko zemljišta ukupne površine skoro devet tisuća kvadrata, a riječ je o recepciji i prostoru autokampa Miran.

Pred Općinskim sudom u Šibeniku već se vode dva ovršna postupka nad tim nekretninama Hotela Miran temeljem rješenja o ovrsi iz prosinca 2016. godine i rujna 2017. godine., a ni jedan nije pokrenula Jadranska banka. Mobilia se sada može službeno upisati i kao založni vjerovnik Deanovog autokampa u Pirovcu.

Jadranska banka se pokušava naplatiti od Ive Deana. Prodaju dug Hotela Miran od 700 tisuća eura

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.