Iz dugih rukava u kratke, pa opet u kapute. Evo kakvo vrijeme donosi vikend i novi tjedan

Djelomice do pretežno sunčano sunčano vrijeme obilježit će prvi dan vikenda u našim krajevima, a temperature zraka penjat će se do 15 °C. Od nedjelje koja će donijeti još veće količine sunca, jačat će i jugo što će biti uvertira u novu ciklonu koja stiže u ponedjeljak.

Najhladnije je jutros bilo u Kijevu gdje je izmjerena temperatura od 4 °C. Slijede Drniš, Knin i Bilice sa 4 odnosno 5 °C, Putičanje, Promina, Dubrava i Zaton mjerili su 7 °C, Pirovac, Brodarica, Žaborić i Primošten 10 °C, a najtopliji su Žirje, Jezera i Rogoznica gdje je temperatura u 7 sati ujutro iznosila 11 °C.

Jutarnja naoblaka prema sredini dana će se raskidati, pa će poslijepodne obilježiti relativno sunčano vrijeme uz temperature do 15 °C uz obalu, u zaleđu do 12 °C.

Na Jadranu će u nedjelju uz jačanje juga oblaka biti sve više, no ponajprije na sjevernom dijelu i krajnjem jugu, pa će kod nas nedjelja biti većinom sunčana. Nedjelja će, dakle, po svoj prilici biti najtopliji dan ožujka, pa bi kopneni dio Hrvatske mogao zabilježiti temperature i do 25 °C, osobito istok.

U ponedjeljak će kiša biti češća, na sjevernom dijelu moguće i izraženija. Bura će zamijeniti jugo na sjevernom dijelu, a zatim će se do srijede postupno širiti i na ostatak obale pa će manje osvježenje na jug stići kasnije. Bura će u četvrtak oslabjeti, a vrijeme stabililizirati, pri čemu će vjerojatno prevladavati sunčano, izvijestio je HRT.

Dakle, nadolazeća promjena vremena donosi oborine, ali opet ne u onim količinama koje bi bile potrebne za suhu zemlju. Najviše oborina očekuje se na sjevernom Jadranu, najmanje na istoku te jugu zemlje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.