Iz HAK-a upozoravaju vozače na dodatni oprez na cestama

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Kolnici su mjestimice vlažni u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i istočnoj Slavoniji. Mogući su odroni, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi. Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi izgradnje ili obnove kolnika te košnje pa vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista.

– Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine – upozoravaju iz HAK-a.

Jak vjetar povremeno puše na autocestama: A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići (ogr. brzina 80 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.