Iz šibenske Udruge Franak pozivaju građane da tuže banke i vrate preplaćene kamate

Nakon vijesti da je Vrhovni sud Republike Hrvatske u ponovljenom postupku prihvatio reviziju Udruge Franak te da Visoki trgovački sud mora ponovo odlučivati o nepoštenosti valutne klauzule u švicarskim francima za svih osam tuženih banaka i o nepoštenosti promjenjive kamatne stope za Sberbank, reagirali su i iz šibenske Udruge Franak.

– Sada, za nas očekivano, Hrvatska udruga banaka širi dezinformacije i vuku klimu u društvu na svoj mlin. Njihove poruke su neistinite pa iz Udruge Franak Šibenik pozivamo korisnike svih kredita da iskoriste pravne mogućnosti u svezi traženja povrata preplaćenih kamata. To se odnosi i na korisnike koji su svoje kredite otplatili, nevezano o kojoj valuti je riječ, poručuje Linda Lemac Bašić iz šibenske Udruge Franak.

Naglašavaju da presuda Vrhovnog suda otvara vrata za tužbe za ništetnost ugovora te da u iščekivanju odluke Visokog trgovačkog suda, svi oni koji su otplatili kredite mogu tražiti povrat preplaćenih kamata pravnim putem.

linda lemac basic1

– Na šibenskom području je oko 350 članova Udruge Franak i mahom su to ljudi koji su imali kredite u ‘švicarcima’. Na tu brojku treba dodati i sve one korisnike kredita u eurima i kunama. Teško je reći koliko je to ukupno građana, ali svi imaju pravo na povrat preplaćenih kamata na temelju nezakonitog povećanja kamata i presude suca Dobronića, kaže Linda Lemac Bašić.

Iz Udruge očekuju da će Visoki trgovački sud morati uzeti u obzir više činjenica na koje banke nikada nisu upozorile svoje klijente, a što dokazuje da je valutna klauzula u ‘švicarcima’ ugovorena na nepošten način.

– Francuska je već presudila kreditima u švicarskim francima, na tome putu su Slovenija i Rumunjska, red je i na Hrvatsku da učini isto. Vjerujemo u konačnu pobjedu i obeštećenje svih oštećenih dužnika, kaže Lemac Bašić.

Svi zainteresirani građani više informacija mogu saznati na našoj web i facebook stranici, a članovi Udruge mogu postaviti upite na e-mail adresi: pravo.udrugafranak@gmail.com .

franak111

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.