Ljetni intervju

Iza kulisa s Joškom Šupom: Kad nije verbalni bombarder, fit SDP-ovac mlati tenisku lopticu, pliva, trči…Foto: Ivan Buvinić
Arhiva/Ivan Buvinić
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

‘Iza kulisa’ serijal je tekstova u kojima ovo ljeto razgovaramo s političarima, sportašima i javnim osobama na godišnjem odmoru, odnosno kako ga provode ili kako su ga proveli. Upoznat ćemo tu njihovu ljudskiju stranu, a uz ljetna pitanja, bit će i onih malo bitnijih. Drugi gost novinara Gorana Pauka i fotografa Ivana Buvinića je predsjednik županijske organizacije SDP-a Joško Šupe.

Jeste li na godišnjem odmoru?

Nisam. Ustvari, danas da. Inače, rijetko ljeti uzimam godišnji odmor.

Zašto?

Jednostavno. Uvijek sam radio takve poslove da je ljeti bio pritisak. Navikao sam na to. Nekad uzmem ponedjeljak i petak pa je to, ajmo tako reći, mini godišnji…

Što obično radite tijekom odmora?

Radim. Pomažem oko apartmana. Inače, svaki vikend sam u Murteru gdje punim baterije. Mogu slobodno reći da me jedna Murterinka očarala. Kasnije i cijeli otok, kako ljepotom, tako i šarmom i svojim vicom.

Poznati ste u šibenskim sportskim krugovima kao vrhunski rekreativni tenisač…?

Prvo sam bio malonogometaš, ali sam se gradnjom teniskih terena prebacio na tenis. De facto, zadnjih 20 godina to mi je omiljena rekreacija.

Znam da imate 50 godina, ali i da se bez problema sportski nosite s ljudima koji su 20 godina mlađi od vas…

Uvijek je izazov. Bit svega je poznavati ljude, igrati tenis, zabavljati se…

Tenis je zahtjevan sport, a u jednom članku je pisalo da ste kondicije prosječnog komandosa. Impresivno.

U pravilu su svi moji hobiji vezani uz vanjski prostor. Od maslinika do šetnji koje upražnjavam ljeti pa i do plivanja. Kada sam na Murteru, parkiram auto i 24 sata sam na biciklu.

Poznati ste u teniskim krugovima po izvrsnom ‘backhandu’, što je za rekreativca malo neuobičajeno. Kako to?

To mi je ‘trademark’. Možda je tamo gdje sam učio prvo korake bilo manje prostora za forehand. Naime, bio je zid s desne strane pa nisam baš mogao udarati s desne strane i tako naučio lijevu stranu. Moguće da je do toga.

‘Prvo sam bio malonogometaš, ali sam se gradnjom teniskih terena prebacio na tenis. De facto, zadnjih 20 godina to mi je omiljena rekreacija.’

Koliko vidim, uživate u kavi?

Da, na Slanici je pijem u jednom kafiću.

Kupate se na Podvršcima. To je sad popularna plaža?

To je prekrasna plaža s pijeskom. Do ove godine je bila malo skrivena od turista, ali su je otkrili mediji i tamo je sad nastala gužva. Ali dobro, to se da izdržati tih mjesec dana u špici sezone.

‘To je prekrasna plaža s pijeskom. Do ove godine je bila malo skrivena od turista, ali su je otkrili mediji i tamo je sad nastala gužva. Ali dobro, to se da izdržati tih mjesec dana u špici sezone.’

Imate i vrt…?

Ma više u vrtu pokosim travu. To mi je igralište i zabavište od roditelja.

Opuštate se u masliniku?

Između ostalog, da. To mi je odmorište za dušu, vjerojatno i radi oca koji je cijeli život proveo u polju.

Ovo ljeto vam je bilo politički radno. Dosta ste bili aktivni i u trenucima ‘udarali’ jako po županu Pauku…

Bilo koji posao, a od kada sam na funkciji šefa županijskog SDP-a, i to se mora raditi 24 sata dnevno. Politika je općenito posao za 24 sata, a još pogotovo kad nešto nije kako treba, onda morate inzistirati da to popravite.

Što to Pauk krivo radi?

A što ne radi?!

Pitam vas…

Sami možete vidjeti. Ako pogledati bilo koji statistički pokazatelj, tu smo u top tri po lošem rezultatu. Dalje, pogledajte problem s pitkom vodom i lagunama. To je najeklatantniji primjer gdje se vidi da župan od problema bježi kao vrag od tamjana. To nije pitanje politike nego preživljavanja. Nadam se da ovu kampanju neće opet s brzom cestom otvoriti.

‘Inače, svaki vikend sam u Murteru gdje punim baterije. Mogu slobodno reći da me jedna Murterinka očarala. Kasnije i cijeli otok, kako ljepotom, tako i šarmom i vicom.’

Vi, dakle, cijelo ljeto niste stali. Bio je istinit onaj naslov ‘Šupe na steroidima’?

Protivnik sam bilo kakvih anabolika i stimulansa, tako da nisam na steroidima, nego mislim da radim svoj posao. Jednostavno sam 24 sata u onome što radim. Tako me i sport naučio, morate biti minimalno dobri kao protivnik, odnosno bolji.

Rezultat će se znati za dvije godine?

Da, puno treniram. Kao u sportu, promatraš protivnika, gledaš njegove dobre i loše strane, analiziraš njega i sebe. Moraš ih popraviti da bi ga dobio. Ali kažem, to ne smije biti animozitet nego rivalitet.

Koji vam je sljedeći cilj?

Kad sam se prihvatio posla u politici, rekao sam da ću napraviti jaku SDP-ovu organizaciju. Logično je da idem na pobjedu. Ne pucam dalje od lokalne i regionalne politike, a priznajem samo pobjedu i poraz. Ipak, čvrsto sam uvjeren u trijumf.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.