Iznad naših krajeva vrlo prometno: U tri dana tri juga i tri bure

Klimatološki smo u zimi, a danas se ponovno očekuje toplije, uz južinu. Navečer te osobito sutra ponegdje izraženije oborine, u većini gorskih krajeva i snježni pokrivač. Na Jadranu će nevolje prouzročiti i najprije jako jugo, zatim bura. Od nedjelje mirnije, još ponegdje uz slabe oborine, a od utorka i hladnije. U skladu sa sažetkom prognoze na šibenskom je području jutros vedro sa slabim jugom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 9 °C, na Žirju 7, u Šibeniku 5, u Pirovcu, Murteru i Primoštenu 4, u Vodicama 3, u Skradinu 2, na Miljevcima i u Zatonu 1, u Kninu, Bilicama i Dubravi 0, a u Drnišu -1 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije danas pretežno sunčano uz umjerenu, prema kraju dana uz sve veću naoblaku. More većinom malo valovito, najprije uz uglavnom slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak, potkraj dana jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 16 °C.

Na Jadranu subota vrlo dinamična, uz lokalno obilne pljuskove pa i grmljavinu, a poteškoća će biti i s jakim vjetrom, najprije jugom, potom burom. Do kraja dana će se posvuda razvedriti. No već u nedjelju novo naoblačenje s kišom, većinom u manjim količinama, a prolazno će ponovno biti i juga. Od ponedjeljka barem djelomice sunčano, ali uz buru sve hladnije.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.