Jadranska banka se pokušava naplatiti od Ive Deana. Prodaju dug Hotela Miran od 700 tisuća eura

Sanacijska uprava Jadranske banke Šibenik objavila je poziv za prikupljanje ponuda za prodaju svojih potraživanja od Hotela Miran Pirovac od preko 700 tisuća eura.

Riječ je o dugu Hotela Miran, nekadašnjeg dijela šibenske hotelske kuće Rivijera koja je u stečaju, u iznosu 5,2 milijuna kuna za dugoročni kredit koji je podignut u Jadranskoj banci u rujnu 2009. godine. Taj dug tvrtke Ive Deana potvrđen je u pravomoćnoj i ovršnoj predstečajnoj nagodbi Hotela Miran.

Potraživanje koje Jadranska banka nudi zainteresiranim preuzimateljima osigurano je založnim pravom na zgradu Autokampa Miran i na nekoliko zemljišta u tom autokampu.

autokam pirovac

Osnovni kriterij za odabir najboljeg ponuđača će biti visina naknade za ustup potraživanja, način plaćanja te sredstva osiguranja za plaćanje. Poziv na davanje ponuda upućen je svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama koje imaju interes dati ponudu za preuzimanje potraživanja.

Rok za zaprimanje ponuda je 6. lipnja 2018. godine do 12 sati.

Banka će uzimati u obzir samo izričito obvezujuće ponude, pri čemu će se izbor ponuda provoditi po principu najviše bezuvjetne ponuđene naknade. Zajedno sa tražbinom prenose se i sredstva osiguranja.

Jadranska banka ne odgovara za mogućnost naplate, kao ni za realizaciju potraživanja unovčenjem sredstava osiguranja, uz ostalo, i iz razloga jer se potencijalni kupci pozivaju ispitati kvalitetu potraživanja i sredstava osiguranja.

Zanimljivo je kako je baš ovih dana Hotel Miran uputio Trgovačkom sudu u Zadru podnesak kojim pokušava zaustaviti postupak prodaje bivšeg hotela Krka u Šibeniku. Iz Hotela Miran osporavaju, naime, legalnost postupaka u kojima je tijekom stečaja Rivijere šibenska tvrtka Mobilia, osnovana kapitalom iz porezne oaze otoka Man, postala razlučni vjerovnik Rivijere i prijebojem potraživanja namjerava preuzeti derutnu zgradu hotela Krka u svoje vlasništvo. Dovode također u pitanje porijeklo novca i iznose sumnje u pokušaj pranja novca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.