Jakov Terzanović ipak ostaje na čelu Poda

Jakov Terzanović će i sljedeće četiri godine voditi gospodarsku zonu Podi. Naime, u gradskoj upravi su se dogovorili da daju još jedan mandat Terzanoviću koji tvrtku, a naknadno i zonu, vodi još od 2001. godine.

– Jakov Terzanović odgovara ambicijama Grada i nemam ništa protiv toga da nastavi voditi zonu Podi. Raspravit ću i s Odjelom za gospodarstvo koja su njihova mišljenja u vezi s tim. Nije tajna da Grad ima velike ambicije u zoni Podi i da ona mora preuzeti maksimalnu ulogu u šibenskom gospodarstvu – kazao nam je šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je ujedno i predsjednik skupštine poduzeća.

Podsjetimo, na natječaj za radno mjesto direktora Poda prijavilo se troje kandidata, sadašnji direktor Jakov Terzanović, zaposlenica Poda Ivana Vudrag te Gabrijela Gega Balun. Upravo ona je podignula dosta prašine u javnosti, ali i HDZ-u. Riječ je o bivšoj članici uprava regionalnih podružnica Microsofta i IBM-a i već se nekoliko mjeseci o njoj pričalo kao o novoj Terzanovićevoj nasljednici.

Nije tajna da je za Gega Balun navijao i pročelnik gradskog odjela za gospodarstvo Matija Bumbak kojemu je bila prihvatljiva zbog svog impresivnog CV-a. No, budući da je riječ o direktorskoj poziciji koja, pak, nije politička funkcija, ali politika ima zadnju riječ, o direktoru Poda je bilo dosta rasprave. I to ne samo u vrhu gradske uprave, nego i u vrhu HDZ-a. Ipak, složili su se da je Terzanović provjeren kadar koji bi trebao nastaviti voditi Pode.

U tom smjeru će, govore nam u gradskoj upravi, ići i buduća odluka koja će biti službena, dakle i javna, u sljedećih nekoliko dana.

Inače, prvi europski novci u Šibensko-kninsku županiju stigli su upravo za izgradnju te zone još 2005. godine, i to 1,3 milijuna eura. Danas, u 35 proizvodnih pogona na Podima radi oko 1.300 ljudi, ali u gradskoj upravi od Terzanovića očekuju mnogo jači angažman na privlačenju firmi i pogona budući da Podi ‘moraju’ postati stup šibenskog gospodarstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.