Javni natječaj : Županija financira 36 pomoćnika u nastavi koji će pomagati učenicima s teškoćama

U okviru Poziva dodjele bespovratnih sredstava ‘Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III’ Šibensko – kninska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području je osigurala iznos od preko šest milijuna i 500 tisuća kuna i to nešto više od šest  milijuna kuna  bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda te nešto više od 521 tisuću kuna iz izvornih prihoda Šibensko–kninske županije, što čini 8 posto cjelokupne vrijednosti projekta.

Projekt ‘Zajedno do znanja, uz više elana II’ adresira problem neadekvatne podrške za učenike s teškoćama u razvoju, te se kroz uvođenje u rad pomoćnika u nastavi žele ostvariti cilj projekta, a to je smanjenje stope ranog napuštanja školovanja i pristup inkluzivnom obrazovanju kako bi učenici s teškoćama poboljšali vlastite obrazovne mogućnosti.

Šibensko – kninska županija je nositelj projekta, a 11 škola u kojoj postoji potreba za pomoćnicima u nastavi su partneri na projektu. Trajanje projekta je četiri godine, od 14. kolovoza 2017. do 13. kolovoza 2021. godine. Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola.

U ovoj školskoj godini iz ovih sredstava financirati će se 36 pomoćnika u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Šibensko–kninska županija osnivač i to: osam pomoćnika u OŠ Vodice, sedam pomoćnika u OŠ A. M. Petropoljskog Drniš, pet pomoćnika u OŠ Kistanje, tri pomoćnika u OŠ Čista Velika, tri pomoćnika za OŠ Skradin, dva pomoćnika u OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, dva pomoćnika u OŠ Dr. Franje Tuđmana, dva pomoćnika za Turističko–ugostiteljsku školu Šibenik i dva za Ekonomsku školu Šibenik, te jedan pomoćnik u nastavi za OŠ Primošten i OŠ Jakova Gotovca – Unešić.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Šibensko – kninska županija objavljen je na web stranici Zavoda za zapošljavanje  https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=86130683 i web stranici Šibensko – kninske županije www.sibensko-kninska-zupanija.hr. Rok za prijave zainteresiranih kandidata je od 14. kolovoza do 22. kolovoza.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.