Jedan zaokret na jugo neće nas spasiti od vrućine i sparine

I u novome će tjednu, posebice na njegovu početku i kraju, mnogi tražiti spas od vrućine i sparine. Pljuskova će biti uglavnom do srijede, u početku samo na kopnu, zatim i na Jadranu, gdje će potkraj ponedjeljka i u utorak, mjestimice još i u srijedu, biti umjerenog juga, sporadično i jakog.

Jutros je na šibenskom području vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 7.00 sati u Šibeniku je iznosila 21°C. Ujednačena temperatura između 20 i 22°C  jutros je uz cijelu obalu i uzvodno Krkom do Skradina. U Drnišu je izmjereno 17, a u Kninu 15°C.

Bure ujutro može biti i ponegdje na srednjem Jadranu, a sredinom dana i poslijepodne puhat će većinom zapadni i jugozapadni vjetar. Prevladavat će sunčano, samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije uz mogućnost za lokalno jači razvoj oblaka i pokoji pljusak s grmljavinom. Najviša temperatura se predviđa između 27 i 31 °C.

Na Jadranu će vjerojatnost za neverine ili prolaznu kratkotrajnu kišu postojati samo do sredine tjedna. Pritom će u utorak i srijedu puhati jugo koje mjestimice može biti i jako, a nakon toga će okrenuti na samo kratkotrajno umjerenu i jaku buru.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.