Jedna kiša nas je zaobišla, no u subotu nas vjerojatno neće promašiti

Nekome je jučer možda smetao pun Mjesec, a nekome promjena vremena i prolazak frontalnog poremećaja, koji su pak neki jedva dočekali jer im je donio kišu. Ponegdje barem malo, a kod nas ni kapi. Uživali su u sunčanom danu i domaći i brojni turisti u gradu, a poljoprivrednicima i žednoj zemlji ostaje gledati u nebo i nadati se ostvarenju prognoze tijekom vikenda. Slijede još dva-tri suha dana, na Jadranu do podneva uz buru, na udare ponegdje i olujnu.

Na šibenskom je području jutros umjereno oblačno sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku i u Primoštenu 13°C. U Pirovcu i Rogoznici je 15, u Vodicama, Drnišu i Skradinu 14, u Kninu je 12, a na Promini 9°C

Noćna i jutarnja umjerena i jaka bura, uglavnom podno Velebita i s olujnim udarima, onemogućila je pad temperature, a i poslijepodne će, uz pretežno sunčano vrijeme i slabiji vjetar s mora biti iznadprosječno toplo. Što južnije to toplije, ujutro na srednjem Jadranu uz buru od 11 do 15 °C, u unutrašnjosti Dalmacije od 5 do 8 °C, a poslijepodne, uz sunčano vrijeme i maestral uglavnom između 20 i 23 °C.

I sutra će biti još većinom sunčano. Od petka oblačnije, uz sporadičnu kišu najprije uglavnom u gorju, zatim i drugdje po unutrašnjosti, a i na većem dijelu Jadrana, ponajviše na njegovu sjevernom dijelu. Do subotnjeg umjerenog do ponegdje jakog juga vjetar će biti slabiji, većinom južni i jugozapadni, u petak na sjevernom dijelu prolazno i bura.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.