Jeste li znali da je hotel Krka pun turista?!

Još jedan Deanov manevar. Uvjerava sud da je iznajmio sobe u hotelu Krka pa da ga ne može predati novom vlasniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poduzeće ‘Hotel Jadran Šibenik’ predložilo je Trgovačkom sudu u Zadru odgodu ovrhe kojom je naloženo da hotel Krku u petak, 26. srpnja u 9 sati preda u posjed tvrtki Mobilia, a koja je prema pravomoćnom rješenju iz listopada prošle godine, postala novi vlasnik tog derutnog hotela.

Odvjetničko društvo Birkić i Perić, kojeg je angažirala tvrtka Ive Deana ‘Hotel Jadran Šibenik’,  prijedlog za odgodu ovrhe obrazlaže tvrdnjama da poduzeće ‘obavlja gospodarsku djelatnost čija se glavnina odnosi upravo na iznajmljivanje soba turistima tijekom ljeta’. Navode i da je u tom prostoru, ‘već puno prije same ljetne sezone ostvaren velik broj rezervacija gostiju, koji će u predmetnom hotelu boraviti upravo u vremenskom razdoblju kada je zakazana provedba ovrhe pa bi tvrtka trpila teško nadoknadivu štetu jer ne bi mogli ispuniti svoje ugovorne obveze prema gostima koji su rezervirali smještaj u hotelu, a bili bi im dužan i nadoknaditi, štetu što bi negativno utjecalo na poslovanje ‘Hotela Jadran Šibenik’, posljedično i stečajem, navode odvjetnici koji ističu i da se radi upravo o nekretnini koja predstavlja glavninu gospodarskog poslovanja tvrtke, inače u vlasništvu Ive Deana , a kojoj je direktorica Nataša Ban. Podsjetimo, početkom tjedna oboje su osumnjičeni da su lani u veljači, jednostrano raskinuli ugovor o korištenju parcela u kampovima poduzeća s kojim su dva mjeseca ranije o tome sklopili ugovor. Ugovor su jednostrano raskinuli iako je oštećeno trgovačko društvo uplatilo prve dvije rate od nešto više od 1,5 milijuna kuna za postavljanje mobilnih kućica u njihovu kampu i to tek do 1. svibnja 2018. godine. I nije to jedini Deanov krimen. Prije nekoliko mjeseci potvrđena je optužnica protiv bračnog para Dean za malverzacije s dionicama ‘Rivijere’,  a tereti ih se da su protupravno pribavili čak 43,8 milijuna kuna.

Odvjetnik Mario Boras iz Splita koji zastupa Mobiliju za Šibenski je portal kazao da je vidio prijedlog za odgodu ovrhe što je nazavo suludim.

– Posebno je suludo što navode da će iseljavanjem iz svojih ureda u hotelu Krka imati ikakvu gospodarsku štetu. Oni odavno za sve ovo znaju, ali i dalje rentaju poslovne prostore u tom prostoru i ubiru vrlo dobar najam. Ovim otezanjem nastoje samo ušičariti još koji mjesec najamnina koje naplaćuju – kaže odvjetnik Boras.

Pojasnio je i da Općinski sud u Šibeniku sada ima nekoliko mogućnosti za rješenje cijele situacije.

– Može neodlučiti ništa i provesti ovrhu, uz opravdanje da je prijedlog kasno stigao. Može odbiti prijedlog ili pak odgoditi ovrhu, što bi po meni bila šuplja odluka no s obzirom da je riječ o hrvatskim sudovima, ništa me ne bi iznanadilo. Ako iz ‘Hotela Jadran Šibenik’ mogu dokazati da bi im se dogodio bilo koji nastup štete mi smo voljni ponuditi im prostor u zakup do rujna jer ionako još dva, tri mjeseca u hotelu Krka nećemo ništa raditi – otkriva Mobilijin odvjetnik Mario Boras.

(K.Bilan, M. Marotti)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.