Još jedan raritetan dan nakon kojeg počinje pravi studeni

Dugotrajno razdoblje iznadprosječne topline, u ovome će tjednu zamijeniti dobu godine primjerenija temperatura uz većinom suho i barem djelomice sunčano. Jutro je na šibenskom području vedro i bez vjetra uz vlagu u zraku od oko 97 posto. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 13°C, u Murteru i Jezerima 12, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu 11, u Primoštenu 10, u Bilicama 9, u Kninu 7 te u Drnišu 5°C.

U Dalmaciji i danas nastavak iznadprosječno toplog razdoblja, kao rijetko kada u ovo doba godine. Prevladavat će sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, uglavnom u unutrašnjosti, a tijekom dana povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab, a more mirno ili samo malo valovito. Najviša temperatura zraka bit će oko 20 do čak 22 °C, podjednaka temperaturi mora.

Na Jadranu će bura već od sutra ponegdje usporavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita nekima ga i sasvim onemogućavati. Premda uz pretežno sunčano vrijeme – temperatura zraka bit će u svakodnevnom padu do vrijednosti primjerene dobu godine, ponegdje i malo niže.

Očekuje se kako će se u sljedećih desetak dana u Europi doći do preokreta. Istočni tok se uspostavlja gurajući mnogo hladniju arktičku zračnu masu iz Rusije u istočnu i jugoistočnu Europu, a zatim dalje na zapad u središnju i zapadnu Europu. Prosječna dnevna temperatura će pasti najmanje za 10°C.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.