Još jedan šibenski branitelj s POS-ove liste ogorčen: ‘Objavite imena tih 6 branitelja kojima će pokloniti stanove na Šubićevcu’

‘Bezobrazno je i prevarantski što su se stanovi poklonili drugima koji nisu na listi dok mi drugi čekamo. A još je bezobraznije što na listama čekanja ima nas branitelja kojima je trebao stan i dobivali smo bodove na taj status’. Tim riječima obratio se redakciji Šibenskog portala još jedan šibenski branitelj nezadovoljan što još nisu poznata imena šestorice branitelja kojima će Grad Šibenik sufinancirati kupnju POS stanova na Šubićevcu.

– Ovih šest branitelja nisu htjeli dizati povoljan kredit, nego stan dobiti besplatno i bilo bi u redu da se objave njihova imena, kad su imena ostalih što čekaju na stan – poznata – smatra Šibenčanin koji je htio ostati anoniman, a njegov je identitet poznat redakciji.

Da je lista prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje iz 2017. godine izbrisana, svjedoči i ovaj branitelj, nakon što su se prije pet dana Šibenskom portalu obratili supružnici također tvrdeći da je lista misteriozno nestala s interneta.

– Prva lista iz 2016. godine je na internetu, a drugu iz 2017. godine su izbrisali. Ali bit će isprintana, poslana Gradu i redakcijama da se podsjete kako je ostalo 200 ljudi nakon što nam je rečeno da su stanovi prodani. Netko od tih 200 koji čekaju trebao je dobiti stan, a ne netko tko je tu na prevaru uletio – ogorčeno govori Šibenčanin.

Iz APN-a su mu odgovorili kako oni nemaju nikakve veze s odlukom Grada o dodjeli neprodanih stanova braniteljima.

– Slažu se da je gradonačelnik mogao poništiti odluku da je htio. Također su mi rekli da oni ne znaju imena branitelja i da to čak ne moraju biti branitelji iz Šibenika. Podsjećam, nama na listama zbrajali su dane koliko smo ih proveli u gradu i bodovali nas – ljutit je naš sugovornik.

Obratio se, dodaje, Gradu Šibeniku, APN-u i Ministarstvu branitelja.

– U Ministarstvu kažu da je Grad Šibenik u dugovima, pa će im zato oni izaći u susret i uz subvenciju Grada dati dio novca za stanove braniteljima. Međutim, i država je u dugu, sve je to naš krvavo zarađeni novac i naravno da ne želimo da imena ove šestorice ostanu nepoznata. Mi branitelji koji smo i na listi branitelja za stan, ne možemo dobiti POS stan, a iz Ministarstva tvrde da će stanove dobiti branitelji koji su ostali bez nogu u ratu – govori.

Međutim, dodatno ga ljuti činjenica kako je sve branitelje bez nogu zbrinula država, a ako nije, neka se jave, poručuje.

– Poznato je da oni trebaju biti u prizemlju. Ali ionako ćemo znati sve na useljenju koje će izgleda biti tajno. I grad i država su u dugovima, pa samo trebamo zbrojiti koliko je to šest puta cijena tih velikih stanova – oko 80 do 90 tisuća eura. Sve to ide iz našeg džepa, a onda bi to još trebao dobiti netko tko nije iz našeg grada? – pita se nezadovoljni šibenski branitelj.

Podsjetimo, šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta izjavio je za Šibenski portal prije pet dana kako je postojalo više povjerenstava u Gradu Šibeniku koja su definirala tri liste i one su složene sukladno bodovima. ‘Na te liste nitko se nije bunio i rad povjerenstava je time završen. Liste su potom dostavljene APN-u i oni su dalje nastavili posao. Ako je i bilo primjedbi na liste, one su razjašnjene. Međutim, ukoliko pojedinci smatraju da postoje neke nepravilnosti, neka prijave policiji’, poručio je tada Mileta.

‘Moj muž je branitelj, a nismo dobili stan’: Supružnici traže imena onih koji su dobili POS, ali sumnjaju da nije riječ o braniteljima…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.