Još jedan vikend s intenzivnim kontrolama prometa, na udaru mladi vozači

I zadnjeg vikenda u veljači Policijska uprava šibensko-kninska s najjačim će snagama i svom raspoloživom tehnikom kontrolirati promet, posebno u noćnim satima, s ciljem povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Kao i do sada u dane vikenda akcije su usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje takozvanih ‘četiri glavne ubojice u prometu’, i to prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece, nepropisnoj uporabi mobitela i drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Uz to u noći sa subote na nedjelju od 22 do 5 sati, na našem području će se intenzivnije provoditi ciljana akcija usmjerenu na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu učestalosti prometnih prekršaja ove vrste, a posebno  prometnih nesreća s teškim  posljedicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.