Još jedna Deanova žalba pala u vodu: U prodaji hotela Krka Mobiliji ništa nije sporno

Visoki trgovački sud odbacio je kao neosnovanu žalbu tvrtke Regina, još jednog poduzeća u vlasništvu Ive Deana, preko kojeg pokušao opstruirati stečajni postupak Rivijere i prodaju hotela Krka u Šibeniku.

Sažetak je to presude Visokog trgovačkog suda na žalbu tvrtke Regina. Žalili su se na rješenje Trgovačkog suda u Zadru koji je odbio vještačenje tražbine Mobilije iz Šibenika za koju iz Regine tvrde da je na ispitnom ročištu priznata u većem iznosu od onoga kolika bi trebala biti. Dean je preko Regine podnio i tužbu za utvrđivanje ništetnosti ugovora o kreditu iz kojeg potječe tražbina Mobilije. Također, nezakonitom smatra i odluku skupštine vjerovnika o prodaji hotela Krka koja je donesena, za njega spornim, glasovima Mobilije.

Visoki trgovački sud donio je zaključak da je pobijana odluka Trgovačkog suda u Zadru pravilna i zakonita te da je sud pravilno odbio zahtjev za vještačenje iznosa tražbine Mobilije, jer je na ispitnom ročištu u svibnju 2017. godine nitko od vjerovnika nije osporio.

Tvrtka Regina mogla je tada osporavati tražbinu Mobilije, ali to pravo nije iskoristila, već više od godinu dana nakon što je rješenje o utvrđenim tražbinama postalo pravomoćno predlaže ponovno ispitivanje.

Visoki trgovački sud je odbacio i tvrdnje kako je Mobilia postala razlučni vjerovnik temeljem ništetnog ugovora i zloporabom ovlasti stečajnog upravitelja jer su tražbine utvrđene prije stupanja na snagu Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima, kakav je imala tvrtka koja je svoje potraživanje od Rivijere prodala Mobiliji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.