Južina se ne predaje

Još jedna jaka ciklona odgurnut će zimu s naših granica

Naše područje i danas će biti na granici duboke ciklone sa zapada i jake anticiklone s istoka. Zbog toga će na obali biti nestabilno uz mjestimičnu kišu, a na kopnu suho. Još malo kiše na obali može pasti u subotu, ali ne posvuda. Ciklona sa zapada potom će ući nad Sredozemlje i kretati se glavninom južnije od nas. Zbog njene blizine, ali i blizine grebena anticiklone opet će se napraviti razlika u tlaku zraka pa će jačati jugo koje će već danas biti jako, a u noći na subotu i u subotu olujno. Jugo će u nedjelju slabiti, do kraja dana okrenuti na buru, a u ponedjeljak bura do kraja dana okreće na jugo.

Na šibenskom je području umjereno oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 14 °C, u Šibeniku i Rogoznici 13, u Primoštenu i Jezerima 12, u Skradinu i Pirovcu 11, u Vodicama, Zatonu, Bilicama i Oklaju 10, na Miljevcima 9, u Drnišu 8, a u Kninu 7 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a mogući su i pljuskovi. Puhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo, koje prema otvorenome moru može imati olujne udare, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka u Dalmaciji do 17 °C.

Na Jadranu sljedećih dana promjenljivo, još mjestimice s kišom. U nedjelju djelomice, a u ponedjeljak i pretežno sunčano, te uglavnom suho. Za vikend će puhati umjereno i jako jugo, koje će potkraj nedjelje oslabjeti, a u srijedu ponovno ojačati.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.