Još samo dva dana do velikog koncerta za 170. rođendan Glazbe

Maestro Damir Marušić još jednom je najavio veliki koncert na tvrđavi sv. Mihovila povodom 170 godina Šibenske narodne glazbe, te ovu prigodu iskoristio kako bi najavio soliste i otkrio jedan dio programa kojeg će predstaviti 28. lipnja na najljepšoj pozornici Jadrana.

– 12 i pol tisuća koncerata je iza Glazbe i jako je teško bilo odlučiti što će biti na programu. Imat ćemo tri okosnice – predstavljanje Glazbe s minimalnom naznakom filmske glazbe, 80 godina rođenja Arsena Dedića, kao najznamenitijeg i najčuvenijeg glazbara i suradnja sa jakim šibenskim snagama. Neki su s nama već surađivali, a nekima će ovaj koncert biti prvi put – objasnio je Marušić.

Nera Gojanović kazala je kako je s Glazbom imala uistinu divnih trenutaka, a posebno je naglasila slavljenički koncert u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

– Po želji maestra, izvest ću pjesmu La vie en Rose i to u onoj verziji koja je proslavila Grace Jones – kazala je.

Uz Neru Gojanović, gosti će biti Marko Ramljak, Stjepan Skenderović, Vojo Marković, Nino Nimac i Mario Huljev. Glazbari nisu zaboravili ni Kolaše, pa će im se tako muški dio ‘Kola’ pridružiti u jednoj pjesmi.

– Mogu to nazvati glazbenim spektaklom i očekujem ispunjeno gledalište – zaključio je maestro Marušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.