Josipa Rimac nije podnijela imovinsku karticu ali Povjerenstvo za sukob interesa neće u postupak protiv nje

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv Josipe Rimac, aktualne državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše gradonačelnice Knina, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici. Rimac, naime, nije podnijela imovinsku karticu, dok je 2015. godine vodila projekt obnove starog grada Knina sredstvima Europske unije. Povjerenstvo je utvrdilo da, u vrijeme pripreme projekta, Rimac nije bila dužnosnica niti zaposlenica grada Knina te da nije primila nikakvu naknadu, a sam projekt nije prošao na natječaju pa ni s te osnove nije mogla biti isplaćena.

Podsjetimo, prije godinu dana Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Josipu Rimac, također jer nije predala imovinsku karticu, Rimac je kaznilo s četiri tisuće kuna jer, nakon što je prestala biti gradonačelnica Knina te je izabrana u Sabor, trebala podnijeti izvješće o imovinskom stanju, što nije na vrijeme učinila.

Kako javlja Dnevnik.hr, postupak nije pokrenut ni protiv gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića zbog navodnog pogodovanja pri zapošljavanju dvije osobe, budući da je utvrđeno da Vrkić nije sudjelovao u provođenju natječaja i nije mogao utjecati na te odluke.

Na jučerašnjoj sjednici, Povjerenstvo je odlučilo da će će pokrenuti postupak protiv bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića za 2014. i 2015. godinu zbog 6.800 kuna nedopuštenih naknada koje je primao.

(FOTO: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.