Josipi Rimac i Anti Sladiću sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor: ‘Ona je jaka žena, drži se’

Sudac istrage Oliver Mittermayer prihvatio je prijedlog USKOK-a i odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke Josipi Rimac, Nataši Turbić, Ružici Njavro, Marinku Tokmačiji i Anti Sladiću, a istražni zatvor je određen i Milenku Bašiću i Draganu Stipiću, koji trenutačno nisu dostupni jer su u  BiH, javlja RTL.

– Žalit ćemo se. Smatram da nema razloga ovo jer se rješenje o provođenju istrage sastoji od dokaznih radnji. Ako imate rezultate dokaznih radnji, nema potrebe za ispitivanjem svjedoka, odnosno ti svjedoci neće kazati ništa posebno što ne govore dokazne radnje – kazao je Željko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac, novinarima nakon završenog ročišta.

Što se tiče stanja Rimac, kazao je da ‘nije u najboljem stanju’ – ide u istražni zatvor, ali ona je jaka žena i drži se”.

Bivšu gradonačelnicu Knina i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave ne sumnjiči se samo za pogodovanje investitoru vjetroelektrane Krš-Pađene i primanje mita od 45.000 eura, već i za pogodovanje oko državnih poticaja i potpora. Doznalo se i da je akcija izvedena munjevito jer je Rimac ranije doznala da je prate, piše RTL.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.