Jugo ometa brodski promet: Trajektna linija za Žirje u prekidu

Zbog jakog juga koje već nekoliko dana puše u Dalmaciji u prekidu je trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje, a brod koji vozi na liniji Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurina – Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Anticiklona će u narednima danima ‘popuštati’ pa će ciklona u drugom dijelu srijede donijeti kišu i zahlađenje, a od četvrtka do kraja tjedna zbog zadržavanja u našoj blizini uglavnom oblačno i suho vrijeme po buri, piše Šibenik Meteo.

Sutra će zbog približavanja ciklone prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz umjereno do umjereno jako jugo i temperature zraka koje će se kretati od 14 do 16°C.

U drugoj polovici srijede očekuje se glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Nakon juga od sredine dana uz zahlađenje vjetar će okrenuti na umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka će se kretati od večernjih 9 do jutarnjih 14°C.

Od četvrtka središte ciklone će se premjestiti na jug Italije i srednje Sredozemlje pa se do kraja tjedna očekuje pretežno oblačno vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka koje će se kretati od 6 do 12°C.

Krajem nedjelje zbog približavanja ciklonalnog sustava sa zapada kontinenta buru će zamjeniti levanat i jugo, a kasno navečer moguća je i kiša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.