Juričev-Martinčev: ‘Na državnom zemljištu treba omogućiti gradnju obiteljskih objekata’

Ilustracija/Arhiva

Saborska zastupnica HDZ-a Branka Juričev-Martinčev danas je u Hrvatskom saboru prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o upravljanju državnom imovinom apelirala na ministarstvo da se novim prijedlogom zakona omogući izgradnja stambenih objekata na državnom zemljištu posebno u ruralnim, ratom zahvaćenim naseljima i  onima koji još uvijek zaslužuju posebnu državnu skrb.

– U ta naselja posljednjih je godina uloženo dosta sredstava, bilo donacijom stranih vlada, iz EU ili državnih fondova tako da sada tamo imamo i nove vrtiće, škole i sportske dvorane. Trebalo bi omogućiti na državnom zemljištu, koje već godinama tu beskorisno leži, izgradnju i obiteljskih objekata što bi bila velika pomoć posebno mladim obiteljima koje u tim naseljima nastoje ostati živjet – kazala je Juričev-Martinčev.

Saborska zastupnica je istaknula i kako bi se tada mogao riješiti i dugogodišnji problem stanovnika Čiste Velike koji su davno svoje zemljište darovali za izgradnju škole, crkve i sportske dvorane uz obećanje da će  u zamjenu dobiti drugo državno zemljište, Iako je od tada prošlo gotovo 20 godina nije bilo zakonske mogućnosti za rješenje.

Foto: arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.