Jurilice stižu u Šibenik i Skradin: Rally ‘Nikola Tesla’ dovodi 50 timova iz cijelog svijeta na ‘Zelenu magistralu’

‘Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019’ ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12. svibnja, a završava 19. svibnja u Zagrebu utrkom u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Ukupno 50 timova ove će godine tijekom osam dana odvoziti rutu dugu 1.500 kilometara, a među postajama će se naći i Šibenik, Skradin te Nacionalni park Krka.

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a sudionici će odvoziti 1.500 kilometara rute koja je i službena ‘Zelena električna magistrala’ s punionicama za električna vozila.

Događaj je međunarodnog karaktera, a sudionici su stranci od čega najviše Švicarci i Nijemci te Austrijanci i Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom.

Utrka starta 12. svibnja u Novom Vinodolskom, pa ide put Dubrovnika, Cavtata, Stona, Imotskog, Šibenika, NP Krka, Skradina, Smiljana, NP Plitvička jezera te 19. svibnja stiže u Zagreb.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.