Nema zime!

Južina će obilježiti cijeli iznadprosječno topli tjedan

U ovome će tjednu biti toplo kao malo kada u drugoj polovini prosinca. Za mnoge će to biti neugodno vrijeme, osobito na Jadranu, gdje će biti izražene južine, iako do srijede uz visok i relativno postojan tlak zraka.

Na šibenskom je području jutros vedro uz umjeren istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 15 °C, u Jezerima i na Žirju 14, u Šibeniku 13, u Tisnu i Oklaju 12, u Pirovcu 11, u Kninu, na Miljevcima i u Murteru 10, u Drnišu 9, u Vodicama 8, a u Skradinu i Zatonu 5 °C.

Vrijeme danas djelomice sunčano i još toplije. Na Jadranu i uz njega promjenljivo oblačno, povremeno s malo kiše, osobito na sjevernom dijelu te u Gorskom kotaru. Na Jadranu umjereno i jako jugo koje će prema kraju dana jačati. I dalje iznadprosječno toplo uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Na Jadranu veći dio tjedna izražena južina, te promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, osobito na sjeveru i jugu. U četvrtak i subotu prolazna jača naoblačenja s češćom kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenome moru i olujno jugo, koje će u četvrtak oslabjeti, a u petak ponovno pojačati.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.