Kad zabava i rekreacija pođu po zlu: Šibenski HGSS-ovci za vikend imali pune ruke posla na Prviću i Leniku

Ukupno pet intervencija odradili su članovi šibenske Gorske službe spašavanja tijekom vikenda i to na Prviću gdje su osiguravali ‘Prvić Trail’ prvo kolo Zimske otočne lige te planinare koji su se penjali na Lenik.

Tri natjecatelja su se ozlijedila na Prviću, od čega jedan teže, a dvojica su istegnula ligamente, pa je ekipa HGSS-a svojim brzim intervencijama pomogla unesrećenima, te su u najkraćem mogućem roku bili prebačeni brodom u Šibenik gdje je  teže ozlijeđeni uspješno operiran.

Dvoje planinara je ozlijeđeno pri penjanju na Lenik, od čega je jedan planinar slomio ruku i istegnuo ligamente, a drugi je uganuo skočni zglob. Pet pripadnika HGSS-a, koji su i sami sudjelovali u planinarenju, zbrinuli su ozlijeđene, te su bili brzo odvezeni u Opću bolnicu Šibenik.

Na startu Prvićke utrke u 11 sati bilo je oko 130 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije, ‘Duga’ u dužini od 16 kilometara i ‘Kratka’ koja je iznosila devet kilometara, dok je zaleđe Rogoznice u isto vrijeme ugostilo je preko 55 planinara koji su uz pratnju vodiča pohodili brdo Lenik na putu dugom oko 20 kilometara, izvjestili su iz HGSS Stanice Šibenik.

hgss2hgss3

(FOTO: HGSS Stanica Šibenik)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.