Kako spojiti ‘Kravu i kozu’ otkrio je Kulinarski Institut na ‘Okusi Mediteran’ festivalu

Desert ‘Krava i koza’ i ravioli sa škampima, jela su koje je Kulinarski Institut Kul IN pripremao danas u Moderato baru u Šibeniku. Radionicu pod nazivom ‘Masterclass: Komunikacija osjetila’, koja se održala u sklopu šibenskog festivala ‘Taste the Mediterranean’, vodio je Zdravko Perić, predavač Kul IN-a Tomislav Primorac, Marko Hernaut i Lovro Miklaužić, zajedno s Kul IN alumnima i internacionalnim polaznicima koji su predstavili raznovrsnost, bogatstvo kulinarskog nasljeđa i suvremene mogućnosti interpretacije mediteranske kuhinje.

– Kul IN je profesionalna kulinarska škola u koju se primaju studenti sa završenom srednjom školom. Nije nužno završiti ugostiteljsku školu, jer čak 90 posto njihovih studenata su ljudi koji mijenjaju karijeru, neki od njih već su završili fakultete, postoji dosta međunarodnih studenata, a svi zajedno uče pravilno kuhati. Radimo u kooperaciji s jednom od najpoznatijih svjetskih kulinarskih škola iz Italije, Alma – Scuola di Cucina Italia, tako da naši studenti koji žele učiti dalje idu tamo, izjavio je Zdravko Perić, voditelj edukacije na Kul IN-u.

zdravko peric

Perić ističe kako im je to prvo sudjelovanje na festivalu ‘Okusi Mediteran’, a posebice mu je drago što se održava u Šibeniku.

– Drago mi je posebice zbog toga što je Šibenik shvatio kako se treba raditi na postizanju epiteta ‘gastro destinacije’, dodaje Perić.

Posjetitelji su tako iz prve ruke imali priliku vidjeti pripremu deserta ‘Krava i koza’ i raviola sa škampima, a uz jelo poslužena su i vrhunska hrvatska vina.

desert desert2 kuhanje kuhar

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.