Više

    Kako spojiti ‘Kravu i kozu’ otkrio je Kulinarski Institut na ‘Okusi Mediteran’ festivalu

     

    Desert ‘Krava i koza’ i ravioli sa škampima, jela su koje je Kulinarski Institut Kul IN pripremao danas u Moderato baru u Šibeniku. Radionicu pod nazivom ‘Masterclass: Komunikacija osjetila’, koja se održala u sklopu šibenskog festivala ‘Taste the Mediterranean’, vodio je Zdravko Perić, predavač Kul IN-a Tomislav Primorac, Marko Hernaut i Lovro Miklaužić, zajedno s Kul IN alumnima i internacionalnim polaznicima koji su predstavili raznovrsnost, bogatstvo kulinarskog nasljeđa i suvremene mogućnosti interpretacije mediteranske kuhinje.

    – Kul IN je profesionalna kulinarska škola u koju se primaju studenti sa završenom srednjom školom. Nije nužno završiti ugostiteljsku školu, jer čak 90 posto njihovih studenata su ljudi koji mijenjaju karijeru, neki od njih već su završili fakultete, postoji dosta međunarodnih studenata, a svi zajedno uče pravilno kuhati. Radimo u kooperaciji s jednom od najpoznatijih svjetskih kulinarskih škola iz Italije, Alma – Scuola di Cucina Italia, tako da naši studenti koji žele učiti dalje idu tamo, izjavio je Zdravko Perić, voditelj edukacije na Kul IN-u.

    zdravko peric

    Perić ističe kako im je to prvo sudjelovanje na festivalu ‘Okusi Mediteran’, a posebice mu je drago što se održava u Šibeniku.

    – Drago mi je posebice zbog toga što je Šibenik shvatio kako se treba raditi na postizanju epiteta ‘gastro destinacije’, dodaje Perić.

    Posjetitelji su tako iz prve ruke imali priliku vidjeti pripremu deserta ‘Krava i koza’ i raviola sa škampima, a uz jelo poslužena su i vrhunska hrvatska vina.

    desert desert2 kuhanje kuhar

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Moćan i autentičan: Nova kolekcija dizajnerskog nakita za...

    Šibenska umjetnica čiji rad obožavaju ljubiteljice i ljubitelji moćnih komada nakita koji podižu svaku odjevnu kombinaciju, predstavlja svoju drugu mušku kolekciju. Ovog puta je...

    Juraj Batelja predstavio knjigu ‘Mamma Schiavona ili Majka...

    Knjiga „Mamma Schiavona iliti Majka Božja Hrvatska “ autora mons. dr. sc. Jurja Batelje, , predstavljena je u ponedjeljak 22. travnja u Interpretacijskom centru...

    Županija objavila Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava...

    Šibensko-kninska županija objavila je na svojim stranicama Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava iz Proračuna Šibensko-kninske županije za 2024. godinu iz područja zdravstva, socijalne...

    Porezna uprava upozorava: Širi se prijevara o povratu...

    Iz Porezne uprave u utorak su upozorili da se aktualizacijom povrata poreza bilježe brojni pokušaji prijevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno...

    NAJNOVIJE

    Moćan i autentičan: Nova kolekcija dizajnerskog nakita za muškarce, nosi ga i Dino Jelusić

    Šibenska umjetnica čiji rad obožavaju ljubiteljice i ljubitelji moćnih komada nakita koji podižu svaku odjevnu kombinaciju, predstavlja svoju drugu mušku kolekciju. Ovog puta je...

    Juraj Batelja predstavio knjigu ‘Mamma Schiavona ili Majka Božja Hrvatska’

    Knjiga „Mamma Schiavona iliti Majka Božja Hrvatska “ autora mons. dr. sc. Jurja Batelje, , predstavljena je u ponedjeljak 22. travnja u Interpretacijskom centru...

    Županija objavila Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava udrugama s područja zdravstva, socijalne skrbi, veteranskih udruga i udruga proizašlih iz Domovinskog rata

    Šibensko-kninska županija objavila je na svojim stranicama Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava iz Proračuna Šibensko-kninske županije za 2024. godinu iz područja zdravstva, socijalne...

    Porezna uprava upozorava: Širi se prijevara o povratu poreza. ‘Apeliramo na sve obveznike da pozorno čitaju poruke’

    Iz Porezne uprave u utorak su upozorili da se aktualizacijom povrata poreza bilježe brojni pokušaji prijevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno...