Tjedan za rekorde

Kao da ulazimo u srpanj: Rijetko ili nikad zabilježen vrući finale listopada

Razdoblje od 12. do 26. listopada u dijelu Hrvatske bit će među najtoplijima u povijesti mjerenja u ovom dijelu jeseni. Ponegdje vrlo vjerojatno čak i najtoplije. Prognoze za nastavak ovoga tjedna upućuju na novi rekord, i po dugotrajnosti toplog razdoblja, i po intenzitetu iznadprosječno visoke temperature. Prosječni listopad u Šibeniku ima samo tri dana toplija od 25 °C i samo devet vedrih dana uz isto toliko kišnih. Ovaj listopad očito koristi krivi kalendar.

Jutro je na šibenskom području vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Promini 19 °C, u Rogoznici i na Žirju 16, u Šibeniku i Murteru 15, u Vodicama, Pirovcu i Oklaju 14, u Primoštenu i Jezerima 13, u Skradinu 12, u Zatonu i Dubravi 11, u Drnišu i Bilicama 10, u Kninu 9

U Dalmaciji i danas pretežno sunčano, uz uglavnom slab vjetar s mora u poslijepodnevnim satima. Ujutro većinom u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice magla, dok su prema otvorenom moru mogući niski oblaci. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 27 °C.

Pojava magle i niskih oblaka na Jadranu je najvjerojatnija sutra, kada će biti tiho – bez vjetra. Vjerojatnost za maglu kasnije se smanjuje jer će zapuhati umjereno jugo, u petak bura i sjeverozapadnjak. Sunčanih će sati biti najviše u petak, kada će prevladavati vedro. Temperatura zraka bez veće promjene, odnosno toplo vrijeme imat ćemo i u nastavku tjedna. A za razliku od proteklog vikenda, sljedeći će na Jadranu biti sunčaniji.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.