Katamaran koji je Šibenik treba povezati sa Zadrom i Splitom ove godine neće zaploviti

Brzobrodska linija šibenske tvrtke Envira koja je od 1. travnja trebala povezivati Zadar, Šibenik i Split, ipak se neće realizirati, objavljeno je na stranicama Agencije za obalni linijski promet.

Tvrtka Envira za pomorski prijevoz 17. siječnja ove godine uputila je dopis u kojem navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja najavljene brzobrodske linije bez obveze javne usluge, odnosno, sezonske linije na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno u razdoblju od travnja do listopada 2019. godine iz razloga nemogućnosti pravovremene nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na navedenoj liniji. Tijekom 2019. godine tvrtka najavljuje nastavak pripremnih radnji za nabavu broda s ciljem realizacije te linije u sezoni 2020. godine, objavili su na službenoj stranici.

Šibensku brodarsku tvrtku Envira osnovala je u srpnju prošle godine norveška kompanija ‘Vidar Hop Rederier’, a na čelu joj je Krešimir Kovač, koji je s pročelnikom Matijom Bumbakom i Ivanom Bujas Rupić napustio šibenski Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj. Bio je dio tima povezanog s uspješnim EU projektima koji su Šibeniku vratili prepoznatljivost, a jedan od nerealiziranih je i Intermodal kojim se planira nabava katamarana na električni pogon kojim bi se s kopnom povezali šibenski otoci. Upravo njihova privatna tvrtka ‘Platforma 22’ bila je prvi osnivač Envire, a od rujna je na tom mjestu upisana norveška kompanija.

(Foto: arhiva/ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.