Kazališno vijeće poništilo natječaj za ravnatelja šibenskog kazališta

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta na danas održanoj sjednici donijelo je odluku da se Natječaj za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku poništi zbog neusklađenosti sa odredbama Statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, priopćeno je iz šibenskog kazališta.

Na sjednici Kazališnog vijeća utvrđen je Prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kako bi se isti uskladio sa Odlukom o osnivanju Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prijedlog statutarne odluke bit će upućen na suglasnost na Gradskom vijeću, a po dobivenoj suglasnosti raspisat će se novi natječaj za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, stoji u priopćenju.

 

 

Natječaj za ravnatelja šibenskog kazališta bit će poništen. U Gradu čekaju menadžera-kulturnjaka

Molba Zdenke Bilušić, ravnateljice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, za ravnateljicu šibenskog kazališta, prema svemu sudeći, neće proći. Razlog je, objašnjava nam dogradonačelnik Paško Rakić, taj što su u Kazališnom vijeću ustanovili nepravilnosti u neusklađenosti akata o osnivanju kazališne kuće i odabiru ravnatelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.