Kazalište večeras slavi 148. rođendan predstavom ‘OtpisaNE’

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku tradicionalno tijekom siječnja obilježava Dane šibenskog kazališta. Šibensko kazalište 29. siječnja slavi 148 godina postojanja, a na taj dan svečano je otvoreno predstavom ‘Kip od mesa’ Teobalda Ciconija u izvedbi kazališne družine La dramatica compagnia Vittorio Alfieri.

Kroz siječanj su održali nekoliko predstava, izložbi i koncerata, a večeras je na  rasporedu predstava Kazališta Moruzgva ‘OtpisaNE’ u kojoj igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma.
OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Nakon predstave u 21,30 sati slijedi koncert benda ‘Three Little Birds’

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.