Kiša prelazi u snijeg: Zima se malo nećkala, a danas uletjela na velika vrata

Hladna fronta zahvatila je Gorski kotar gdje je kiša mjestimice naglo okrenula na snijeg, a osjetniji pad temperature zraka bilježi se i na sjeverozapadu zemlje gdje je također kiša prešla u susnježicu i snijeg.

Kako javljaju iz Hrvatskog autokluba kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, sjevernom primorju, Lici i Dalmaciji, dok u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, ima je i na autocestamai A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica. Vozačima se savjetuje da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

kamere snijeg

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, te na sjevernom Primorju i u Lici.

Bilo je jasno da zima stiže, no priroda se opet premišljala. Nikako se nije mogla odlučiti hoće li snijeg isporučiti sjevernije ili će ipak malo počastiti i nas, hoće li poslati ciklonu brzom linijom kroz Sredozemlje na jug ili će nju transportirati polako prema istoku, a uz to napraviti još nekoliko ciklonica i kod nas pa sve skupa malo zapapriti. Posljedično, i s voznim redom smo imali problema. Zima se najprije najavila za petak ujutro pa se predomislila i zakazala svoj dolazak za petak popodne. Tog se rasporeda držala sve do sinoć kada je naglo odlučila ipak na naša sjeverozapadna vrata banuti već jutros.

temperature

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.