Kiše će biti, ali kada, gdje i koliko ni prognostičari ne mogu reći

Kiše sljedećih dana neće biti posvuda, ali je, nažalost, teško tvrditi gdje će i kada izostati. I dok je s njom neizvjesno, kao i s munjama i gromovima, može se jamčiti kako će posvuda svakodnevno biti barem nekoliko sunčanih sati, a nastavit će se i iznadprosječna toplina. Iako smo potpuno okruženi nestabilnostima, svibanj nastavlja ritmom ekstremno toplog travnja, barem do sredine mjeseca. Na šibenskom području jutro je pretežno oblačno i puše vrlo slab sjeverni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 19°C, u Primoštenu 18, u Šibeniku i Pirovcu 17, u Vodicama 16 u Skradinu 15 te u Drnišu 13°C.

nestabilnost

Na srednjem Jadranu danas, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, promjenjivo oblačno, već prijepodne uz povremenu mjestimičnu kišu, a moguća je i grmljavina. Nakon jutarnjeg burina zapuhat će ponegdje umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. More većinom malo valovito. Poslijepodnevna temperatura zraka od 23 do 26 °C.

Većih teškoća s valovima i vjetrom ne bi smjelo biti ni u nastavku tjedna, ali će nekima vjerojatno smetati nestabilna atmosfera i neizvjesnost u smislu – gdje će, kada i koliko pasti kiše te hoće li je uopće biti. Uvjeti će postojati svakodnevno, ali posvuda neće i pasti, ni na Jadranu, ni u unutrašnjosti. Uz barem djelomice sunčano vrijeme ne i iznadprosječna toplina. Malo gdje će jutarnja temperatura biti niža od 10 °C, a poslijepodnevna će uglavnom biti između 21 i 25 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.